Over Anje

Wie is Anje-Nynke Beekman?

De eerste helft van mijn werkende leven heeft in het teken gestaan van jonge kinderen en jongvolwassenen. Als orthopedagoog raakte ik gefascineerd door de diversiteit in gedragingen en de veerkracht die de meeste kinderen en volwassenen hebben om te durven veranderen.

Vanaf  2000 ben ik mij steeds meer gaan richten op mensen die om uiteenlopende redenen tijdelijk niet meer konden deelnemen aan het arbeidsproces. Maar ook mensen die vragen hadden over hun werk en leven. Loopbaanvraagstukken en levensvragen lopen al snel in elkaar over en hebben invloed op elkaar. Mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan als orthopedagoog kan ik ook in dit vakgebied goed gebruiken. 

Vanaf 2002 heb ik bij verschillende organisaties als loopbaanadviseur en re- integratieconsulent gewerkt.

Vanaf 2012 ben ik, naast mijn werk als loopbaan adviseur bij de Gemeente Amsterdam, gestart met mijn eigen praktijk, Anje Beekman Training en Advies.

Het coachen van mensen loopt als een rode draad door mijn leven en fascineert mij elke keer weer. Door mijn behoefte aan ontwikkeling en verandering heb ik veel verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van communicatie en coachen. Daarbij springen Geweldloze Communicatie van Marshal Rosenberg en Neuro Linguistisch Programmeren van Richard Bandler er voor mij echt uit. Beiden zie ik als basis voor communicatie.

De combinatie van Loopbaanprofessional en NLP Coach is voor mij een logische en mooie verbinding en combinatie.  Naast NLP en Geweldloze communicatie maak ik  gebruik van andere methodieken die ik mij in de loop der jaren heb eigen gemaakt als orthopedagoog. Ik maak onder andere gebruik van Rationele Emotive Therapie van Ellis.

Ik vind het belangrijk dat mensen door middel van korte trajecten effectief geholpen kunnen worden met hun vraagstukken. Verander je perspectief en de wereld ziet er opeens heel anders uit.

Ik ben gecertificeerd Loopbaanprofessional bij de NOLOC en gecertificeerd NLP Coach. Daarnaast ben ik gecertificeerd TMA specialist, Talent Motivatie Analyse.

Anje Beekman

© Anje Beekman Training & Advies | Webiste: logo2go.nl